Beveiliging en updates

Computerbeveiliging en het up-to-date houden van uw systeem zijn twee dingen die hand in hand gaan. Met een goede computerbeveiliging bent u beschermt van ongewenste indringers. Cybercriminelen maken veelal gebruik van lekken in software, het is daarom belangrijk om altijd uw software te updaten. Bij een update kunnen mogelijke problemen en beveiligingsrisico's opgelost zijn.

Let er wel op: softwarebedrijven geven maar een x aantal jaar ondersteuning aan oude besturingssystemen. Heeft u bijvoorbeeld nog een computer die draait op Windows XP of Windows Vista, dan kan het zijn dat uw computer niet optimaal beveiligd is omdat het systeem te oud is. Heeft u twijfels over uw systeem of beveiliging neem dan contact op met Johan van Wijk automatisering voor een vrijblijvend advies over uw computerbeveiliging.

Netwerkbeveiliging

Tegenwoordig heeft bijna elk huishouden en bedrijf en eigen netwerk met router en wifiverbinding. Het is belangrijk dat uw draadloos netwerk goed beveiligd is, want niemand zit te wachten op ongewenste gluurders of hackers. Een lastig wachtwoord kan helpen bij het beveiligen, daarbij is ook het instellen van een firewall en het juiste beveiligingsniveau belangrijk. Heeft u hulp nodig bij het goed instellen en beveiligen van uw netwerk? Neem dan contact op met de techneuten van Johan van Wijk Automatisering.

Voordeel van software updaten

Als u uw computer goed draaiend wilt houden is updaten van de software essentieel. Alle hardware in uw computer werkt met elkaar samen, deze worden aangestuurd door 'drivers'. Deze besturingssystemen zorgen ervoor dat elk onderdeel goed met elkaar communiceert. Het kan zijn dat van de een op de andere dag uw printer niet meer werkt, of dat u een foutmelding krijgt van een toetsenbord dat niet wordt herkend door uw computer. Dat komt omdat uw drivers/software niet up-to-date is. Gelukkig is de meeste software zo in te stellen dat het automatisch update, maar dit is niet altijd het geval.

Mocht het bij u voorkomen dan raden wij altijd aan om te controleren of uw drivers up-to-date zijn, u kunt via de support contact met ons opnemen voor hulp op afstand of we komen even bij u langs.